2018. Hittantábor

Mikor:
2018. június 25. @ 10:00 – 2018. június 29. @ 10:00
2018-06-25T10:00:00+02:00
2018-06-29T10:00:00+02:00
Hol:
Budakeszi Református Egyházközség
Budakeszi
Fő utca 159.
2092 Magyarország

Állati küldetés

vakációs bibliahét a református gyülekezetben

Június utolsó hetében valóban állati küldetésen vehettek részt azok a gyermekek, akik velünk tartottak a Budakeszi Református Gyülekezet által szervezet hittan táborban.

Az idei hittan tábor nem az első ilyen alkalom volt, a Gyülekezet minden évben, általában a nyári vakáció első hetére szervezi egyhetes napközis táborát, melynek célközönsége első sorban az általános iskola alsó tagozatos diákjai, illetve a nagyobb óvodások.

Egy ilyen tábor igazán jó alkalom arra, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedjenek a Biblia történetével és mondanivalójával. És ha ráadásul mindezeket a történetekben szerepelő állatokon keresztül mutatjuk be nekik, akkor az valóban sok játékra ad lehetőséget. Nem is hagytunk ki egyetlen lehetőséget sem. Mind a történeteket, mind az állatokat alaposan megvizsgáltuk, eljátszottuk, megalkottuk. Így ismerkedtünk a teve segítségével Rebeka, a szamár segítségével Bálám vagy éppen disznó segítségével a tékozló fiú esetével.

Az egész hetünk csoportos játékokkal, énektanulással, történet meséléssel, színjátszással és kézműves dolgok megalkotásával telt.

És hogy ki ne hagyjuk őket, a közel negyven lurkó terelgetésében, pátyolgatásában a felnőtteken kívül rengeteg segítséget nyújtottak gyülekezetünk ifjai, akik végtelen türelemmel foglalkoztak egész héten a kicsikkel.

Azt hiszem kicsik és nagyok fárasztó, de remek és eredményes héten vagyunk túl. Hiszen ismét eltelt egy hét, ahol nem csak adtunk, hanem rengeteget kaptunk is.

„Legyetek a tiszteletadásban egymást megelőzők, szolgálatkészségben fáradhatatlanok.” (Róma 12,10-11)

Rátzné Nagyfi Krisztina

Képeket a Galériában találjátok.